Приписали «держзраду» та «фейки про війну»: у росії опозиціонера засудили до 25 років колонії

Читать на русском
Крім того, Кара-Мурзі призначили штраф у розмірі 400 тисяч рублів (120 тисяч гривень) та заборонили займатися журналістською діяльністю протягом семи років після звільнення.
moscowcourts / Telegram

У росії засудили опозиціонера та журналіста Володимира Кара-Мурзу до 25 років колонії суворого режиму за «державну зраду» і «фейки про армію рф».

Про це повідомляє РБК.

Крім того, йому призначили штраф у розмірі 400 тисяч рублів (120 тисяч гривень - ред.) та заборонили займатися журналістською діяльністю протягом семи років після звільнення.

Такий термін він отримав за сукупністю трьох звинувачень.

Розгляд справи відбувався у закритому режимі у зв'язку з наявністю у справі «секретних матеріалів».

Чоловіка заарештували в Москві у квітні 2022 року. У травні 2022 року Amnesty International визнала Кара-Мурзу в'язнем сумління.

В березні 2023 року США оголосили санкції проти громадян росії, причетних до порушень прав людини щодо Володимира Кара-Мурзи.

Додамо, що Кара-Мурза російський тележурналіст, режисер та публіцист. Колишній голова Фонду Бориса Нємцова за волю. Був учасником демократичного руху «Солідарність» та координаційної ради російської опозиції.

Був отруєний у 2015 та 2017 роках.

Спільне розслідування активістів групи Bellingcat, журналістів російського видання The Insider та німецького Der Spiegel виявило докази причетності групи отруйників російського опозиціонера Олексія Навального отруйною речовиною нервово-паралітичної дії «Новичок» до обох отруєнь Кари-Мурзи.

Раніше у Бєлгороді засудили чоловіка, який збирався воювати на боці України.

Нагадаємо, у росії судитимуть п'ятьох українських військових, які нібито збиралися організувати підпілля у Мелітополі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: