Греція стала першою православною країною, яка легалізувала одностатеві шлюби

Читать на русском
Греція стала першою православною країною, яка легалізувала одностатеві шлюби. Закон ухвалив парламент.
Reuters

Парламент Греції у четвер ухвалив закон, що легалізує одностатеві шлюби. Це зробило Грецію першою православною країною, яка зважилася на такий крок.

Про це повідомляє CNN.

У яких країнах дозволені одностатеві шлюби та союзиКраїни світу, де дозволені одностатеві шлюби та одностатеві союзи – на інфографіці Слово і діло.

Рішення підтримали 176 із 300 законодавців у парламенті, 76 виступили «проти».

«Це важлива віха в галузі прав людини, яка відображає сьогоднішню Грецію – прогресивну та демократичну країну, пристрасно віддану європейським цінностям», – заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс після голосування.

Новий закон дозволить одностатевим парам усиновлювати дітей у Греції. Однак сурогатне материнство для них буде заборонено.

«Новий закон, нарешті, надасть одностатевим батькам деякий спокій з фундаментальних питань, включаючи батьківські права одного з батьків у разі смерті їхнього партнера», – сказала членкиня Національної комісії Греції з прав людини Катерина Тріммі.

Зазначимо, що одностатеві шлюби вже легалізували 15 із 27 членів Європейського Союзу.

Нагадаємо, в 2022 році в Україні з'явилася петиція з проханням легалізувати одностатеві шлюби. Володимир Зеленський відповів на неї.

У березні минулого року у Верховну раду подали законопроєкт про одностатеві та різностатеві громадянські партнерства. Він досі не розглянутий.

Пізніше президент розглянув петицію про зареєстровані партнерства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: