Зеленський відповів на петицію щодо легалізації одностатевих шлюбів

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський відповів на петицію щодо легалізації одностатевих шлюбів, яка набрала необхідних 25 тисяч голосів.

Глава держави Володимир Зеленський відповів на петицію щодо легалізації одностатевих шлюбів, яка набрала необхідних 25 тисяч голосів.

Про це йдеться у сервісі електронних петицій.

Президент нагадав, що згідно з Конституцією, шлюб - це спілка чоловіка та жінки. А в умовах воєнного стану змінювати основний закон не можна.

Скільки шлюбів і розлучень реєструють в Україні та інших країнахВ Україні в 2020 році зареєстрували 168 тисяч шлюбів і 119,3 тисячі розлучень. З кожним роком одружуються все менше українців.

Зеленський також підкреслив, що рівень демократичності суспільства вимірюється, зокрема, через політику держави, спрямовану на забезпечення рівних прав для всіх громадян. І Конституція України гарантує непорушність прав та свобод людини.

«За Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка (стаття 51). В умовах військового чи надзвичайного стану Конституцію України не може бути змінено (стаття 157)», - зазначив президент.

Водночас, за його словами, уряд напрацьовував рішення щодо легалізації в Україні зареєстрованого громадянського партнерства.

«З огляду на вказане, я звернувся до прем'єр-міністра України на прохання розглянути поставлене в електронній петиції питання та поінформувати про відповідні результати», - додав Зеленський.

Нагадаємо, 9 липня в Україні набрала необхідних 25 000 голосів петиція щодо легалізації одностатевих шлюбів.

На інфографіці можна подивитися, скільки шлюбів та розлучень реєструють в Україні та інших країнах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: