Блокада кордону з Польщею: у ДПСУ розповіли, скільки вантажівок стоять у черзі на п'ятьох КПП

Читать на русском
Зокрема, на пункті пропуску Краківець 1750 вантажівок, тобто найбільша черга на всіх напрямках на кордоні з Польщею.
facebook.com/Ministry.for.restoration

Станом на ранок п'ятниці, 16 лютого, польські протестувальники заблокували п'ять пунктів пропуску на кордоні з Україною, у чергах до них стоять понад 3 тисячі вантажівок.

Про це речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомляє в ефірі телемарафону.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

«Це напрямки пунктів пропуску «Ягодин», «Рава-Руська», «Шегині», «Устилуг», «Угринів». У чергах по той бік кордону сукупно на всіх цих напрямках стоять 1400 вантажівок, найбільше - навпроти пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська». Найменша кількість вантажівок навпроти пунктів «Устилуг» та «Угринів», - сказав Демченко.

Згідно з його словами, водії і перевізники намагаються перетнути кордон у тих пунктах, де це можливо.

«Один - це пункт пропуску «Краківець», і станом на ранок сьогодні там також є черги. Це 1750 вантажівок, тобто найбільша черга на всіх напрямках на кордоні з Польщею», - зазначають прикордонники.

Речник ДПСУ повідомив, що черги збільшуються, а кількість перетину кордону залишається малою. Зокрема, у напрямку ПП «Ягодин» за минулу добу кордон перетнули тільки 145 вантажівок в обох напрямках.

«Але гірша ситуація по пункту «Шегині», бо за останні дні там тільки кілька десятків вантажівок перетинають кордон за добу. За минулу добу це було 45 вантажівок», - сказав речник ДПСУ.

Нагадаємо, польські фермери заблокували п'ять пунктів пропуску на кордоні з Україною. Пізніше почалась блокада ще одного КПП.

11 лютого польські фермери біля кордону зупинили три українські фури і висипали зерно на дорогу.

Зокрема, українські перевізники з 15 лютого анонсували акцію протесту у відповідь на блокаду польських фермерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: