Заблоковано п'ять КПП на польському кордоні: скільки вантажівок вже стоять у чергах

Читать на русском
Сьогодні на всіх п'яти напрямках у чергах перед КПП знаходяться приблизно 1250 вантажних машин, які не можуть в'їхати в Україну.
фото ДПСУ

На ранок 13 лютого польські фермери, як і раніше, блокують п'ять пунктів пропуску на кордоні з Україною. У чергах зараз стоїть понад тисячу вантажівок.

Про це заявив представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

За його словами, йдеться про напрямки Ягодин, Рава-Руська, Шегині, Устилуг та Угринів.

«Фактично це 5 напрямків, де на території Польщі блокується рух для вантажівок», – зазначив Демченко.

На всіх цих 5 напрямках у чергах перебувають десь 1250 вантажних транспортних засобів. Це ті вантажівки, які очікують на можливість перетину кордону у бік України.

При цьому все ж таки пропускається невелика кількість вантажівок. Фактично за годину можуть пропускати на будь-якому з напрямків 1-2-3 автомобіля як у бік Польщі, так і на виїзд.

Все залежить від організаторів та учасників та їх бажання пропустити автомобілі через свої умовні місця страйку.

Демченко додав, що не блокується рух для інших категорій транспорту. Легкові автомобілі та автобуси вільно перетинають кордон за обома напрямками.

Нагадаємо, 11 лютого польські фермери біля кордону зупинили три українські фури і висипали зерно на дорогу. Поліція розпочала розслідування. На інцидент відреагували в Мінагрополітики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: