Стало відомо, скільки військових рф та Білорусі біля північного кордону України

Читать на русском
Росія та Білорусь на сьогодні зосередили біля північного кордону з Україною близько 22 тисяч військовослужбовців.
Фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ

На території росії ворог створив угруповання загальною чисельністю близько 20 тисяч осіб, а з боку Білорусі утримується близько 1800 осіб зі складу збройних сил.

Про це повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв у Facebook.

НАТО готує масштабні військові навчання з імітацією нападу рф - BildПівнічноатлантичний альянс проведе навчання за участю 90 тисяч військових. Сценарій навчань – відбиття російської агресії проти одного із членів НАТО.

«Станом на сьогодні обстановка в Північній операційній зоні залишається контрольованою. Водночас на території російської федерації противник створив і утримує угруповання загальною чисельністю близько 20 тисяч осіб», – заявив Наєв.

За його словами, підрозділи ворога постійно ведуть розвідку, здійснюють обстріл прикордонних районів та активно нарощують інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості.

Також проводяться заходи щодо переозброєння підрозділів на нові чи модернізовані зразки озброєння.

У свою чергу Білорусь уздовж кордону з Україною утримує 1800 військових. Вони постійно проводять заходи бойової підготовки.

Нагадаємо, у грудні Білорусь знову продовжила військові навчання з росією. А в січні білоруських військових відправили до рф «переймати досвід СВО».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: