Апеляція ВАКС знову продовжила обов'язки експрокурорам з Донеччини

Читать на русском
Апеляційна інстанція підтримав клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу застосованого до обвинувачених.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду продовжила строк дії обов'язків, покладених на колишнього начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Донецької області Максима Кального, екскерівника відділу нагляду за дотриманням законів органами фіскальної служби цієї ж прокуратури Сергія Українського та адвоката Андрія Чернишова.

Таке рішення 13 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав експосадовців прокуратури Донецької області Кального та Українського, а також адвоката Чернишова винними в одержанні неправомірної вигоди. Українському призначили 7 років позбавлення волі, а Кальному та Чернишову – по 6 років колонії кожному. Разом із цим до них застосували запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив знову продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання прокурора про продовження обвинуваченим строку дії запобіжного заходу та обов'язків, визначених вироком Вищого антикорупційного суду від 31 жовтня 2023 року задовольнити. Продовжити обвинуваченим (Кальному, Українському та Чернишову – ред.) до набрання вироком законної сили, строк дії запобіжного заходу у виді особистого зобов'язання та обов'язків, передбачених ст. 194 КПК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року САП скерувала до суду справу начальників відділів прокуратури Донецької області та адвоката. За версією обвинувачення, вказані особи отримали неправомірну вигоду сумі 10 тисяч доларів за повернення арештованого у кримінальному провадженні майна сумою близько 5 млн російських рублів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: