Апеляція залишила в ВАКС справу про хабар посадовцю філії УЗ

Читать на русском
Апеляційна інстанція відмовила в задоволенні клопотання захисника обвинуваченого про направлення обвинувального акту за підсудністю.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в ВАКС справу за обвинуваченням підприємця Ігоря Бутанова та його пособника Андрія Онищенка в наданні автомобіля Toyota Camry в якості неправомірної вигоди колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

Таке рішення 7 лютого ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Захисник Бутанова подав клопотання про направлення обвинувального акту за підсудністю з Вищого антикорупційного суду до Солом'янського районного суду Києва. Проте судді йому відмовили.

«Відмовити в задоволенні клопотання захисника обвинуваченого (Ігоря Бутанова – ред.) про направлення обвинувального акту за підсудністю до Солом`янського районного суду міста Києва. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і окремому оскарженню не підлягає», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Онисимюка до 15 березня. Альтернативою йому визначили 1 801 660 грн застави.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про хабар колишньому посадовцю філії УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» Олексій Онисимюк отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: