Апеляційна палата залишила під вартою експосадовця Держекспортконтролю

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування запобіжного заходу у вигляді тримання в слідчому ізоляторі обвинуваченого.
фото: ЦПК

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього заступника директора Департаменту державної експертизи Державної служби експертного контролю України Сергія Головатого, якого раніше засудили до 10,5 років позбавлення волі.

Таке рішення 8 лютого ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Головатого винуватим в одержанні неправомірної вигоди і призначив йому покарання у вигляді 10,5 років позбавлення волі. Також на виконання вироку його взяли під варту. Адвокат Головатого подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання захисника про зміну обраного відносно (Головатого – ред.) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на запобіжний захід у вигляді застави у кримінальному провадженні – залишити без задоволення», – йдеться в рішенні.

Також Апеляційна палата ВАКС завершила підготовку до розгляду скарги на вирок Головатому і призначила засідання на 19 лютого о 10:00.

Як відомо, ексзаступника директора Департаменту Держекспоконтролю Головатого обвинувачують у вимаганні 300 тисяч доларів хабара за надання дозволу на вивезення до Російської Федерації товарів подвійного призначення від представників ТОВ «Мотордеталь-Конотоп».

Нагадаємо, ще в 2016 році Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала цю справу до суду. У 2019 році її передали до ВАКС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: