Заволодіння землею на Київщині: ексголові Держрезерву продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу, застосованого до ексголови Держагентства.
Дмитро Бабак (справа)фото: Держгеокадастру

Вищий антикорупційний суд продовжив до 5 квітня строк дії обов'язків, покладених на колишнього виконувача обов'язків голови Державного агентства резерву Дмитра Бабака. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до заволодіння 1200 га землі у Київській області, коли він очолював там Головне управління Держгеокадастру.

Таке рішення 5 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відпустив Бабака під особисте зобов'язання. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні, а також свідками та здати до Державної міграційної служби свої закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків ще на два місяці.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії покладених на підозрюваного (Бабака – ред.) процесуальних обов'язків у межах кримінального провадження - задовольнити. Продовжити підозрюваному строк дії обов'язків, покладених на нього у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді особистого зобов'язання, на 2 місяці - до 5 квітня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: