США запустять супутники відстеження гіперзвукової зброї

Читать на русском
США запустять на орбіту супутники стеження за гіперзвуковою зброєю та винищувачами. Це дозволить зберігати контроль над загрозами ракет від запуску до перехоплення незалежно від місця розташування.
Фото: Courtesy of SpaceX

Сполучені Штати запустять на орбіту два супутники, які будуть оснащені пристроями для стеження за гіперзвуковими та балістичними ракетами (HBTSS). Ще чотири супутники стежитимуть за винищувачами.

Про це у повідомило Агентство космічного розвитку США (SDA).

Зазначається, що запущені супутники виявлятимуть гіперзвукові, балістичні та інші передові загрози раніше, ніж наземні радари.

На орбіту супутники має доставити ракета SpaceX Falcon 9. Це відбудеться у рамках програми National Security Space Launch.

«Ми вступаємо в новий етап попередження про ракети, відстеження та захисту. Тому цей запуск – ключовий момент для Агентства протиракетної оборони (MDA). Це суттєвий крок вперед у наших зусиллях випередити наших супротивників», – заявив директор MDA генерал-лейтенант Хіт Коллінз.

Космічні сили США, MDA та SDA співпрацюють у розробці HBTSS як демонстраційного прототипу космічного датчика. Це забезпечує отримання необхідних для ураження сучасних ракетних загроз якісних даних управління вогнем.

У SDA наголосили, що ці дані мають вирішальне значення для забезпечення ураження зброєю протиракетної оборони, включаючи ураження гіперзвуковою зброєю «фази ковзання» – йдеться про відстеження від початку запуску до знищення за допомогою HBTSS. Це дозволить зберігати контроль над загрозами ракет від запуску до перехоплення незалежно від місця розташування.

Директор SDA Дерек Турнір заявив, що запуск супутників відстеження на одну орбіту з супутниками MDA HBTSS – це «перемога для обох агентств».

Нагадаємо, у США занепокоєні загрозою національній безпеці, яка зумовлена бажанням росіян відправити ядерну зброю в космос.

Також повідомлялося, що Північна Корея у 2024 році планує запустити три військові розвідувальні супутники та створити БПЛА для просування своїх збройних сил.

Раніше стало відомо, що Китай планує сформувати велику супутникову мережу на орбіті, щоб надавати інтернет-послуги користувачам по всьому світу, ставши найбільшим конкурентом для Starlink компанії SpaceX Ілона Маска.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: