Підкуп антикорупціонерів: обвинуваченому продовжили нічний домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу обвинуваченому.
фото: zp.tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 квітня строк тримання під нічним домашній арештом директора ГО «Солом'янська варта» Віктора Дорофеєва. САП обвинувачує його у підбуренні засудженого Миколи Ільяшенка до дачі хабаря за укладання угоди про визнання винуватості.

Таке рішення 6 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив Дорофеєву нічний домашній арешт до 7 лютого. Також йому продовжили такі обов'язки: прибувати за першим викликом до суду; не відлучатись за межі Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у обвинувальному акті; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити запобіжний захід ще на два місяці.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу та процесуальних обов'язків, покладених на обвинуваченого (Дорофеєва – ред.) задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії застосованого до обвинуваченого запобіжного заходу у виді нічного домашнього арешту із забороною залишати житло у період часу з 23:00 до 07:00 без дозволу суду, тобто до 6 квітня 2024 включно», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, у 2020 році директор ГО «Солом'янська варта» Віктор Дорофеєв і керівник ГО «Екологічний захист та контроль» Віктор Сергійчук звернулись до одного з підозрюваних, а згодом обвинуваченого у резонансній справі щодо спроби підкупу керівництва САП та НАБУ за закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Йшлося про колишнього першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві Миколу Ілляшенка.

Прикриваючись нібито зв'язками у НАБУ, САП та ВАКС, зловмисники намагались переконати Ілляшенка сплатити понад 1,8 млн доларів США для позивного вирішення питання щодо укладення угоди з прокурором та уникнення покарання за вчинений злочин. Також НАБУ і САП встановили причетність до справи адвоката Андрія Кіченка, який нібито представився помічником судді ВАКС. Зловмисників затримано на «гарячому», одразу після одержання ними частини обумовлених коштів - 50 тисяч доларів. Дії осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст.190 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, один з підозрюваних у цій справі пішов на угоду про визнання винуватості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: