САП скерувала до суду справу про спробу підкупу антикорупціонерів

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт у справі за обвинуваченнях двох осіб у підбуренні до хабарництва.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у справі про підбурення обвинуваченого Миколи Ільяшенка до дачі хабаря НАБУ і САП за укладання угоди про визнання винуватості.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 26 січня, повідомляє «Слово і діло».

«26 січня 2024 року зі САП до ВАКС надійшов обвинувальний акт від 25 січня 2024 року у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12 жовтня 2022 року, щодо (Віктора Дорофеєва і Андрія Киченка – ред.). Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні о 14:00 30 січня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання призначили на 09:00 5 лютого.

За версією обвинувачення, у 2020 році директор ГО «Солом'янська варта» Віктор Дорофеєв і керівник ГО «Екологічний захист та контроль» Віктор Сергійчук звернулись до одного з підозрюваних, а згодом обвинуваченого у резонансній справі щодо спроби підкупу керівництва САП та НАБУ за закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Йшлося про колишнього першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві Миколу Ілляшенка.

Прикриваючись нібито зв'язками у НАБУ, САП та ВАКС, зловмисники намагались переконати Ілляшенка сплатити понад 1,8 млн доларів США для позивного вирішення питання щодо укладення угоди з прокурором та уникнення покарання за вчинений злочин. Також НАБУ і САП встановили причетність до справи адвоката Андрія Кіченка, який нібито представився помічником судді ВАКС. Зловмисників затримано на «гарячому», одразу після одержання ними частини обумовлених коштів - 50 тисяч доларів. Дії осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст.190 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, один з підозрюваних у цій справі пішов на угоду про визнання винуватості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: