Зеленський підписав указ про створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення окремого роду військ для дронів – Сил безпілотних систем ЗСУ.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення окремого роду військ для дронів – Сил безпілотних систем ЗСУ.

Відповідний документ з’явився на сайті глави держави у вівторок, 6 лютого.

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

Вказано, що новий рід сил буде створено з метою нарощування можливостей ЗСУ у сфері використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських та наземних систем та забезпечення готовності до застосування таких систем.

Зеленський також доручив уряду та Генштабу опрацювати питання, пов'язані зі створенням Сил безпілотних систем, та за підсумками роботи внести пропозиції на розгляд РНБО.

Президент уже прокоментував своє рішення у вечірньому зверненні до нації.

«Дрони – безпілотні системи – довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі – це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це також дрони. Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу», – повідомив Зеленський.

Нагадаємо, у грудні президент заявив, що Україна планує створити у 2024 році один мільйон дронів для військових. Пізніше глава Мінстратегпрому Камишін уточнив обіцянку Зеленського.

«Слово і діло» також розповідало, які військові обіцянки президент має виконати у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: