Мін'юст попросить конфіскувати майно російського олігарха Дерипаски

Читать на русском
До антикорупційного суду подадуть заяву про застосування санкції до олігарха, який є одним з найбагатших росіян.
Олег Дерипаска

Міністерство юстиції України подасть позов до Вищого антикорупційного суду про конфіскацію майна російського олігарха Олега Дерипаски. Зокрема, йдеться про Миколаївський глиноземний завод та Глухівський кар'єр кварцитів.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

«До Олега Дерипаски застосовано санкції як Україною, так і США, ЄС, Великою Британією, Польщею, Швейцарською Конфедерацією, Австралією та Новою Зеландією. Із отриманих відповідей на запити Мін’юсту та згідно з міжнародними санкціями вбачається, що підсанкційна особа є громадянином рф, підтримує путінський режим, оскільки залучена до одержання вигоди від уряду росії та виробництва бронетехніки, яка застосовується країною-агресором у війні проти України. Міністерством юстиції України зібрано достатню доказову базу для звернення до ВАКС щодо стягнення його активів в Україні у дохід держави», – зазначила заступниця міністра юстиції Ірина Мудра.

Як встановив Мін'юст, Дерипаска через групи пов'язаних компаній володіє значними активами в Україні: ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «Глухівський кар'єр кварцитів», ПрАТ «Хустський кар'єр», ПрАТ «Жежелівський кар'єр», ТОВ «Гуардон України», ТОВ «Компанія «Алюміній України», ТОВ «Сервісний центр «Металург», ТОВ «ЧАС ІТ», ТОВ «Охорона МГЗ», ТОВ «Центр обліку Миколаїв», Миколаївський благодійний фонд «Центр соціальних програм», ТОВ «Запоріжалюмінторг», АТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», нежитловою нерухомістю, технікою та іншим.

Нагадаємо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду доконфіскувала майно президента-втікача Віктора Януковича. Раніше ВАКС конфіскував квартиру ректора вузу з окупованого Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: