У Мінкульті назвали гасло Дня Героїв Небесної сотні-2024

Читать на русском
У Києві 18, 19 та 20 лютого проводитиметься низка урочистих заходів до Дня Героїв Небесної Сотні.
president.gov.ua

День Героїв Небесної Сотні цього року пройде під гаслом «Залишаємось гідними своїх героїв». У Києві підготували невелику програму до пам'ятної дати.

Про це повідомив в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв на пресконференції у вівторок, 13 лютого. Трансляція велась на сторінці у Facebook.

День Героїв Небесної сотні: вшанування з надією на правдуЩо нам дала, а чого позбавила Революція гідності? У чергову річницю трагічних подій на Майдані у лютому 2014-го року досі виникає чимало запитань без відповідей. Про що варто поговорити – в колонці політолога Олександра Радчука.

«Ключовим є те гасло, яке ми виносимо в заголовок і в мету всіх заходів, що проводитимуться до Дня Героїв Небесної Сотні. Залишаємося відданими тій пам'яті, пам'яті героїв, відданими їхньому героїзму», - сказав Карандєєв.

За його словами, міністерство серед іншого замовило невеликий соціальний відеоролик, який пропонуватиметься для поширення в інформаційному просторі до пам'ятного дня.

Програма на пам'ятні дні у Києві буде такою:

  • 18 лютого у Маріїнському парку відбудеться захід із вшанування загиблих, також пройде панахида на згадку про Героїв Небесної Сотні та борців за незалежність України у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, та хода пам'яті на честь Небесної Сотні.
  • 19 лютого відбудеться відкриття вуличної виставки бельгійського фотографа Джима Сумкая «Київ 2014. Повернення», а також показ та обговорення фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж».
  • 20 лютого вранці відбудеться церемонія вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності на алеї Героїв Небесної Сотні, також пройде щорічна тиха акція на згадку про загиблих під час Революції Гідності «Ангели пам'яті».

Також у цей день відкриються: вулична фотовиставка «Майдан Січ. Так розпочалася війна» та виставка «Земні шляхи Небесної Сотні», а також пройде медіамарафон «10 років російської агресії. Український шлях до справедливості. Майдан. Крим. Схід. Повномасштабне вторгнення».

Крім того, відбудеться низка виставок у Національному музеї Революції Гідності.

Нагадаємо, День Героїв Небесної Сотні українці відзначають щороку 20 лютого. У 2023 році цей День проходив під гаслом «Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: