Сьогодні в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні

Читать на русском
Сьогодні, 20 лютого, в Україні вже  увосьме відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні.
pal-kobelyaki.pl.ua

Сьогодні, 20 лютого, в Україні вже увосьме відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

День відзначається щороку 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Саме в ці дні під час Революції Гідності протистояння сягнуло свого піку. Цього дня 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Свої життя віддали 48 учасників протесту. З 18 по 20 лютого на Майдані загинуло 78 осіб, після 20 лютого – ще 20. Загалом у списках Героїв Небесної Сотні 107 осіб.

День Героїв Небесної сотні: вшанування з надією на правдуЩо нам дала, а чого позбавила Революція гідності? У чергову річницю трагічних подій на Майдані у лютому 2014-го року досі виникає чимало запитань без відповідей. Про що варто поговорити – в колонці політолога Олександра Радчука.

Відомо, що 104-м Героям Небесної Сотні посмертно надали звання Героїв України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський, Грузії – Зураб Хурція та Давид Кіпіані, посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, до кінця 2023 року українська влада розраховує завершити роботи з будівництва музею Революції гідності.

Раніше ми писали про те, що Національний музей Революції гідності і німецьке архітектурне бюро Kleihues+Kleihues домовилися про передачу музею прав на будівництво комплексу музею на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: