Заволодіння землею на Київщині: експосадовцю Держгеокадастру продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд вчергове підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії обраного підозрюваній запобіжного заходу.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 2 квітня строк дії обов'язків, покладених на колишню начальницю юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Київській області Ірину Степаненко. НАБУ і САП підозрюють її у причетності до заволодіння 1200 га землі в Фастові та Пущі-Водиці на Київщині.

Таке рішення 2 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відпустив Степаненко під особисте зобов'язання. На неї поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні, а також свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків ще на два місяці.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії покладених на підозрювану (Степаненко – ред.) процесуальних обов'язків у межах кримінального провадження - задовольнити. Продовжити підозрюваній строк дії обов'язків, покладених на неї у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді особистого зобов'язання, на 2 місяці - до 2 квітня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: