Суд заарештував ще двох фігурантів справи про постачання неякісного одягу для ЗСУ

Читать на русском
Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід ще двом фігурантам у справі про постачання неякісного одягу для ЗСУ.
Фото: Суспільне

Печерський районний суд Києва призначив ще двом фігурантам справи щодо поставок неякісного одягу для ЗСУ арешт із можливістю застави у розмірі понад 500 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Українська правда».

«За клопотанням Офісу генерального прокурора суд заарештував на два місяці другого фігуранта кримінального провадження щодо поставки неякісного одягу для ЗСУ. У якості альтернативи суд застосував можливість внесення підозрюваним застави у сумі 500 001 528 грн. (165 126 прожиткових мінімумів)», – зазначила речниця Офісу генерального прокурора України Надія Максимець.

Крім того, суд арештував третього підозрюваного у цій справі на два місяці із аналогічною заставою в пів мільярда.

Всього у справі фігурують п'ятеро людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО за підозрою в спробі дати хабар співробітнику ДБР у розмірі півмільйона доларів США, а його син Роман наразі оголошений у розшук.

Нагадаємо, ввечері 18 січня суд арештував першого з фігурантів цієї справи, Андрія Колотила. Йому також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як відомо, Державне бюро розслідування за процесуального керівництва Офісу генпрокурора 17 січня повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, який є одним із найбільших постачальників для Міністерства оборони. Він разом зі спільниками, за версією слідства, завдав бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: