Польські фермери на місяць заблокують один з ПП на кордоні з Україною – Держмитслужба

Читать на русском
Польські фермери планують на місяць заблокувати ПП Дорогуськ-Ягодин, який розташований на кордоні з Україною. Про це повідомили у Держмитслужбі.
Фото: interfax.com.ua

Польські фермери планують заблокувати на місяць пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин», який розташований на кордоні з Україною.

Про це повідомили у Державній митній службі.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

Зазначається, що польська сторона вже офіційно проінформувала Україну про проведення страйку. Він має розпочатися 9 лютого об 11:00 за київським часом.

«Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня 2024 року. Протестувальники мають намір здійснювати пропуск всіх автобусів та по 1 вантажному транспортному засобу в обох напрямках протягом години. Також буде здійснюватися безперешкодний пропуск гуманітарної допомоги та цистерн з паливом на вʼїзд в Україну», – повідомили у Держмитслужбі.

У відомстві додали, що щодо інших пунктів пропуску на кордоні з Польщею інформація з'ясовується. Найближчим часом українська сторона має намір провести низку зустрічей із представниками польської митної адміністрації, на яких обговорюватиметься це питання.

Нагадаємо, кілька днів тому польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокадою доріг та прикордонних пунктів пропуску. Вони заявили, що мають намір заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Раніше повідомлялося, що Польща посилить контроль на кордоні з Україною. Зокрема, планується активізувати перевірку товарів, які їдуть з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: