Шмигаль провів переговори з делегацією МВФ: деталі

Читать на русском
Глава Кабміну та представники делегації МВФ у Києві обговорили впровадження реформ та фінансування України на 2024 рік.
t.me/Denys_Smyhal

У Києві відбулися переговори між представниками українського уряду та делегацією Міжнародного валютного фонду. Серед головних питань – фінансування України цього року.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegrаm у понеділок, 12 лютого.

Нова угода з МВФ: скільки коштів та за якими програмами Україна отримувала за час членстваСпівпраця України та МВФ – за якими програмами та скільки коштів отримала Україна за часи незалежності.

«Провели зустріч у Києві з командою Міжнародного валютного фонду на чолі з Умою Рамакрішнан. Подякував за успішний другий перегляд програми EFF на 15,6 млрд доларів», – написав він.

За його словами, обговорювалося запровадження реформ та фінансування України на 2024 рік. Також було визначено точки зростання ВВП, серед яких – розвиток оборонно-промислового комплексу, там є значний потенціал.

«МВФ – один із найбільших фінансових партнерів нашої країни. Усього за 2022-2023 роки Фонд виділив Україні понад 7 млрд доларів. Цього року очікуємо від МВФ 5,4 млрд доларів. Системно працюємо для забезпечення макроекономічної стабільності», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, вранці 12 лютого до Києва прибула місія Міжнародного валютного фонду.

14 грудня минулого року Україна отримала від МВФ третій транш у розмірі 900 млн доларів. Цьому передувало оновлення Меморандуму між Міжнародним валютним фондом та Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: