Україна готує план для МВФ на випадок припинення допомоги від Штатів – Bloomberg

Читать на русском
Україна готує план дій на випадок припинення допомоги від США. Зокрема йдеться про розширений продаж внутрішніх облігацій, підвищення податків і скорочення видатків.
Фото: uatv.ua

Україна готує для Міжнародного валютного фонду план на випадок припинення допомоги США. План передбачає розширення продажів внутрішніх облігацій, підвищення податків та скорочення видатків, щоб скоротити дефіцит бюджету.

Про це повідомляє Bloomberg.

Україні вдалося зменшити потребу у зовнішньому фінансуванні на 2024 рік – МарченкоПотребу України у зовнішньому фінансуванні на 2024 рік удалося зменшити на 4 млрд доларів – до 37,3 млрд.

За словами співрозмовників, Україна запропонує план МВФ під час візиту місії до Києва: співробітники Фонду на чолі з Гевіном Греєм відвідають столицю 12 лютого і залишаться на три дні. Візит передує перегляду кредитної програми для отримання 900 млн доларів траншу.

План дій – це необхідний захід, щоб запевнити МВФ, що Україна зможе обслуговувати свої борги, якщо союзники не зможуть надати допомогу.

Міністерство фінансів та Національний банк, пише агентство, вважають, що існує ризик того, що Рада директорів МВФ не схвалить наступну виплату кредиту без бюджетного плану, якщо кошти США, як і раніше, будуть заблоковані. Цього року Україна має отримати 5,3 млрд доларів за програмою МВФ.

За словами чиновника, ключовим джерелом коштів для заміни допомоги із США стане розширення внутрішніх державних запозичень.

Нагадаємо, третій транш від МВФ Україна отримала 14 грудня.

1 лютого Європейський Союз на спеціальному саміті підтримав пакет фінансування для України у розмірі 50 млрд. євро. Виплати можуть розпочатися у березні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: