Міністри країн Веймарського трикутника обговорять допомогу Україні

Читать на русском
Міністри закордонних справ Польщі, Німеччини та Франції обговорять підтримку України та саміт НАТО.
Фото: Michael Gottschalk/photothek.net

У понеділок, 12 лютого, міністри закордонних справ країн Веймарського трикутника (Польща, Німеччина, Франція) зустрінуться для обговорення низки питань, серед яких підтримка України та майбутній саміт країн НАТО.

Про це повідомляє МЗС Польщі.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Зазначається, що очільники МЗС Польщі, Німеччини та Франції – Радослав Сікорський, Анналена Бербок і Стефан Сежурне – проведуть зустріч у Франції.

«Зустріч послужить відновленню формули Веймарського трикутника, яку оголосив Радослав Сікорський у січні. Теми переговорів включатимуть поточні міжнародні справи, зокрема питання підтримки воюючої України, співпрацю у сфері оборони та майбутній саміт країн НАТО у Вашингтоні», – йдеться в заяві Варшави.

Крім того, сторони обговорять проблему російської дезінформації та дестабілізаційну діяльність, яку здійснює режим у Білорусі.

Як відомо, Веймарський трикутник є неформальним об'єднанням Німеччини, Польщі та Франції, що виникло у 1991 році. Кілька разів у різний період часу висувалися пропозиції щодо долучення до спілки і України.

Нагадаємо, 10 лютого президенти України та Франції обговорили ситуацію на фронті та оборонні потреби України.

Також повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц попередив західні країни, що Україна незабаром може зіткнутися із серйозним браком зброї та боєприпасів.

Раніше канцлер Німеччини, а також прем’єр-міністри Данії, Чехії, Естонії та Нідерландів закликали посилити військову підтримку України, оскільки «від цього залежить майбутнє Європи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: