ВАКС залишив зупиненим слідство у справі Сенниченка

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні скарги адвоката підозрюваного на рішення детектива НАБУ про зупинку розслідування.
фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд залишив призупиненим розслідування справи про злочинну організацію колишнього голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Таке рішення 6 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, детектив НАБУ призупинив розслідування справи Сенниченка у зв'язку з розшуком підозрюваних, а також направлення запиту до Сполучених Штатів Америки. Адвокат одного з підозрюваних подав скаргу на це рішення.

«У задоволенні скарги адвоката на постанову старшого детектива НАБУ, погодженої прокурором САП, про зупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні – відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру колишньому голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку у створенні та очолюванні злочинної організації. Окрім нього, запідозрили ще 8 людей. Сенниченка оголосили в розшук.

За версією слідства, ексголова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко та інші особи здійснили два епізоди злочинної діяльності. Перший – щодо корупції на «Одеському припортовому заводі» (99,56% акцій належить державі). За даними слідства, на початку 2020 року голова ФДМУ домігся обрання «лояльних» членів наглядової ради ОПЗ, які згодом погодили призначення учасника злочинної організації директором заводу. На схемі заводу за період з травня по грудень 2020 року ОПЗ втратило понад 390 млн грн.

Другий епізод стосувався ОГХК. НАБУ і САП встановили, що у жовтні 2020 року організатор ЗО домігся призначення «лояльного» в.о. директора ОГХК. Той, зі свого боку, на виконання вказівок «зверху» впродовж 2020-2021 років від імені держпідприємства умисно уклав чотири контракти про продаж титановмісної сировини (ільменітового концентрату) із підконтрольною раднику голови ФДМУ чеською компанією за заниженими цінами. Цей товар потім перепродали за ринковими цінами. Як встановило слідство, ільменітовий концентрат поставили підприємствам рф та на територію тимчасово окупованого Криму. Це призвело до заподіяння державі збитків у понад 118 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: