ВАКС визначив заставу віцепрезиденту «Укрнафти» у справі Сенниченка

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання органів правопорядку про застосування запобіжного заходу до посадовця держкомпанії.
Денис Кудінфото: lb.ua

Вищий антикорупційний суд застосував до колишнього першого заступника голови Фонду державного майна запобіжний захід у вигляді 9 млн грн застави з обов'язками. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до справи ексголови ФДМ Дмитра Сенниченка.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Дениса Кудіна, який наразі є виконавчим віце-президентом з корпоративної стратегії та розвитку ПАТ «Укрнафта». Раніше йому повідомили про підозру в межах справи Сенниченка.

«17 січня 2024 року слідчий суддя ВАКС застосував до одного з учасників очолюваної колишнім головою ФДМУ злочинної організації, а саме колишнього першого заступника голови ФДМУ, запобіжний захід у вигляді 9 млн грн застави», – інформує САП.

На Кудіна покладено такі процесуальні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 17 березня.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру колишньому голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку у створенні та очолюванні злочинної організації. Окрім нього, запідозрили ще 8 людей. Сенниченка оголосили в розшук.

За версією слідства, ексголова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко та інші особи здійснили два епізоди злочинної діяльності. Перший – щодо корупції на «Одеському припортовому заводі» (99,56% акцій належить державі). За даними слідства, на початку 2020 року голова ФДМУ домігся обрання «лояльних» членів наглядової ради ОПЗ, які згодом погодили призначення учасника злочинної організації директором заводу. На схемі заводу за період з травня по грудень 2020 року ОПЗ втратило понад 390 млн грн.

Другий епізод стосувався ОГХК. НАБУ і САП встановили, що у жовтні 2020 року організатор ЗО домігся призначення «лояльного» в.о. директора ОГХК. Той, зі свого боку, на виконання вказівок «зверху» впродовж 2020-2021 років від імені держпідприємства умисно уклав чотири контракти про продаж титановмісної сировини (ільменітового концентрату) із підконтрольною раднику голови ФДМУ чеською компанією за заниженими цінами. Цей товар потім перепродали за ринковими цінами. Як встановило слідство, ільменітовий концентрат поставили підприємствам рф та на територію тимчасово окупованого Криму. Це призвело до заподіяння державі збитків у понад 118 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: