Підкуп Сенниченка: суд призначив психіатричну експертизу обвинуваченого

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора і призначив повторну експертизу стану здоров'я адвоката, якого обвинувачують у спробі підкупу.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив амбулаторну психіатричну експертизу стану здоров'я адвоката Миколи Топоркова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у спробі підкупу колишнього голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Таке рішення 20 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як встановлено, обвинувачений перебуває на стаціонарному лікуванні у психіатричному відділенні. Тому прокурор САП просив призначити психіатричну експертизу стану здоров'я Топоркова, щоб встановити, чи він має психіатричні захворювання та брати участь в засіданнях.

«Клопотання прокурора про призначення амбулаторної судової психіатричної експертизи задовольнити. Призначити у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Топоркова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, амбулаторну судову психіатричну експертизу, виконання якої доручити експертам Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров'я України»», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС уже призначав експертизу стану здоров'я обвинуваченого Топоркова.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу адвоката, який намагався підкупити голову Фонду держмайна. За версією обвинувачення, вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

Загалом обвинувачений планував надати 800 тисяч доларів неправомірної вигоди. $200 тис. з них було заплановано надати за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ, а ще $600 тис. – за призначення на посади керівників двох держпідприємств.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: