САП скерувала до суду справу про підкуп голови Фонду держмайна

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно адвоката, якого обвинувачують у дачі хабара.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно адвоката Миколи Топоркова, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачують у спробі підкупу голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за матеріалами досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно адвоката, який за 800 тисяч доларів намагався підкупити голову Фонду держмайна», – інформує прокуратура.

Як відомо, спочатку суд обрав Топоркову запобіжний захід у вигляді 16 млн грн застави з обов'язками. Пізніше апеляційна палата ВАКС зменшила цю суму до 3,3 млн грн. Заставу внесли і на нього поклали обов'язки. Нещодавно Топоркову продовжили дію обов'язків.

Нагадаємо, 9 липня НАБУ спільно зі САП викрили особу на спробі підкупу голови Фонду держмайна. За версією слідства, вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

У НАБУ уточнили, що з цим $800 тис. $200 тис. було заплановано надати за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ, а ще $600 тис. – за призначення на посади керівників двох держпідприємств.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: