У Франції через пожежу запинили два реактори АЕС

Читать на русском
У Франції на атомній електростанції Шинон сталася пожежа, після чого оператор ядерної енергетики EDF зупинив два реактори.
Фото: AFP 2024 / GUILLAUME SOUVANT

У центральній частині Франції на атомній електростанції «Шинон» – однієї з найстаріших атомних станцій країни – вночі 10 лютого сталася пожежа, через яку оператор ядерної енергетики EDF зупинив два реактори відповідно до безпекової процедури.

Про це повідомляють France Bleu та Reuters.

Зазначається, що спалахнув головний трансформатор енергоблоку №3 атомної електростанції. Через спалах спрацювала автоматична система безпеки, яка призупинила роботу енергоблоку №3. Роботу енергоблоку №4, який з'єднаний з третім, було призупинено як запобіжний засіб.

В Службі ядерної безпеки Франції заявили, що пожежа призвела до відключення електроенергії на станції.

В EDF уточнили, що пожежа, яка поширилася на головний трансформатор блоку №3, виникла за межами ядерної зони. Внаслідок пригоди постраждалих немає. Також повідомляється, що пожежа не вплинула на навколишнє середовище.

Блоки будуть відключені до завершення розслідування та з'ясування причин пожежі.

Нагадаємо, 7 лютого співробітники японської аварійної АЕС «Фукусіма-1» зафіксували витік радіоактивної води на території атомної станції.

Як відомо, росіяни знову замінували окуповану ними Запорізьку атомну електростанцію.

Також повідомлялося, що гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав Київ та тимчасово окуповану Запорізьку АЕС. Після візиту на ЗАЕС він заявив, що ситуація на станції є «крихкою».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: