Біля двох українських АЕС лунали вибухи – МАГАТЕ

Читать на русском
Експерти МАГАТЕ зафіксували військову активність протягом минулої ночі поблизу двох українських АЕС – Хмельницької та Запорізької.
Фото: УНІАН

У ніч проти 29 листопада експерти МАГАТЕ в Україні зафіксували військову активність поблизу двох атомних електростанцій.

Про це у середу, 29 листопада, повідомило Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) з посиланням на гендиректора Рафаеля Гроссі.

За його словами, експерти МАГАТЕ в Україні повідомили про звуки бойових дій вночі поблизу Хмельницької АЕС, а не лише на Запорізькій АЕС.

Так, експерти, що спостерігають за ситуацією на Хмельницькій АЕС, повідомили, що пізно ввечері 29 листопада, перебуваючи у своїх приміщеннях, почули кілька вибухів поблизу, протягом 20 хвилин.

Гроссі також наголосив, що найбільша в Європі атомна електростанція – нині окупована Запорізька АЕС – розташована на лінії фронту і продовжує стикатися з багатьма потенційними загрозами.

«Значна увага світу – і це правильно – прикута до цілком реальних небезпек, з якими стикається Запорізька атомна електростанція, яка викликає особливе занепокоєння, оскільки вона розташована на лінії фронту. Але вчорашній захід служить нагадуванням про те, що ми не повинні забувати про інші ядерні об’єкти в Україні, які також потенційно піддаються ракетним та іншим атакам», – підкреслив гендиректор МАГАТЕ.

Нагадаємо, 16 листопада стало відомо, що на енергоблоці Запорізької АЕС стався витік реагенту.

Також повідомлялося, що на Запорізькій АЕС і у самому Енергодарі поменшало російських військових.

У жовтні росіяни завдали удару поряд з АЕС на Хмельниччині. Внаслідок вибуху була пошкоджена будівля поряд зі станцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: