Рф завербувала майже 15 тис. непальців для участі у війні – CNN

Читать на русском
Російська федерація завербувала майже 15 тисяч непальців для участі у війні проти України.
glavcom.ua

Російська федерація завербувала майже 15 000 непальців для участі у війні проти України.

Про це пише CNN.

Зміна правил мобілізації: який граничний вік мобілізаційного резерву рф та УкраїниВ Україні найближчим часом представлять законопроєкт щодо змін правил мобілізації. В росії цьогоріч вже підвищили вік мобілізованих. Докладніше – на інфографіці.

Журналісти видання наводять у матеріалі історію одного непальського добровольця, який нещодавно повернувся після поранення на фронті в Україні. Він розповів, що був свідком жахливих сцен і шкодує про своє рішення приєднатися до армії рф.

«Я пішов до російської армії не заради задоволення. У мене не було жодних можливостей для роботи в Непалі. Але озираючись назад, це було неправильне рішення. Ми не думали, що нас так швидко відправлять на фронт і наскільки жахливою буде ситуація», – заявив 37-річний Рамчандра Хадка.

За його словами, лише після двох тижнів навчання його відправили на передову в Бахмут та загалом пробув там місяць.

За даними анонімних джерел CNN, він є одним з 15 тисяч непальських чоловіків, які приєдналися до російської армії. Сталося це після того, як російський уряд 2023 році оголосив про вигідний пакет для іноземних бійців.

До слова, МЗС рф не відповіло на запитання CNN про кількість непальців, завербованих російською армією, і про те, скільки з них вже загинуло.

Раніше повідомляли, що до збройних сил росії шляхом мобілізації та підписання контрактів щодня приходить близько 1000-1100 осіб.

Тоді як у британській розвідці стверджували, що кількість підпалів військкоматів у росії за останні шість місяців зросла удвічі. Це може свідчити про недовіру людей до обіцянки влади не проводити нову мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: