За пів року кількість підпалів військкоматів у рф зросла вдвічі – британська розвідка

Читать на русском
Кількість підпалів військкоматів у росії за останні шість місяців зросли удвічі. Це може свідчити про недовіру людей до обіцянки влади не проводити нову мобілізацію
volynonline.com

Кількість підпалів військкоматів у росії за останні шість місяців зросла удвічі. Це може свідчити про недовіру людей до обіцянки влади не проводити нову мобілізацію.

Про це повідомляє британська розвідка.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

У дописі повідомляють, що 22 січня російська влада повідомила про 220 нападів на військкомати з початку повномасштабного вторгнення в Україну. За даними видання Медіазона, підтверджено 113 атак на військкомати з 26 липня 2023 року. Розвідники стверджують, що такі цифри засвідчують збільшення вдвічі підпалів військкоматів у рф за останні шість місяців.

Глава Служби зовнішньої розвідки росії Сергій Наришкін звинуватив підпалювачів у роботі на Захід. Проте збільшення кількості атак, ймовірно, пов'язане з невдоволенням війною серед російського населення, а особливо тих, кого можуть мобілізувати.

«Подальша мобілізація буде суперечити обіцянці президента рф володимира путіна, яку він дав 14 грудня на щорічній пресконференції, що в країні більше не буде мобілізації. Напади дуже ймовірно є наслідком недовіри до цієї обіцянки», – додали у британській розвідці.

Раніше повідомляли, що до збройних сил росії шляхом мобілізації та підписання контрактів щодня приходить близько 1000-1100 осіб.

В ГУР також пояснили, чому в росії не оголошують тотальну мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: