До російської армії щодня приходить близько тисячі людей – розвідка

Читать на русском
До російської армії щодня приходить близько 1000-1100 осіб, це близько 30 тисяч нових військових щомісяця.
Фото: РБК-Україна

До збройних сил росії шляхом мобілізації та підписання контрактів щодня приходить близько 1000-1100 осіб.

Такі цифри в інтерв’ю РБК-Україна назвав представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

«Щодня до лав збройних сил рф приходить близько 1000-1100 осіб», – заявив Скібіцький.

На місяць це приблизно 30 тисяч нових військовослужбовців: «Це йде і на поповнення втрат, і на формування резервних полків. Але це не можна назвати прихованою мобілізацією. Давайте так: у них триває мобілізація. Просто це не проводиться так масово, як у жовтні-грудні 2022 року».

За словами представника ГУР, головна мотивація росіян, особливо із кризових регіонів, йти до армії – зарплата. «Російські військовополонені відверто зізнаються, що пішли в армію, бо там платять, а в нього «іпотека, сім'я і так далі». І цей мотив на сьогодні є основним для тих людей, які добровільно йдуть на мобілізацію, підписують контракти і воюють», – сказав він.

За інформацією розвідки, зарплати залежать від того, де знаходиться підрозділ. За день бойових дій російські військові отримують плюс 8 тисяч рублів до зарплати – це приблизно 220-250 тисяч рублів на місяць для тих, хто бере участь безпосередньо в бойових діях на першій лінії зіткнення.

Нагадаємо, у листопаді в українській розвідці заявили, що в росії вже практично були готові офіційно оголосити нову хвилю мобілізації, але Кремль стримали два фактори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: