Масове поховання в Ізюмі: особи 40 загиблих встановити не змогли

Читать на русском
Не ідентифікованими можуть бути люди, які не мали родичів або це цілі вбиті росіянами сім'ї.
t.me/synegubov

З масового поховання в Ізюмі на Харківщині не вдалося ідентифікувати 40 загиблих, оскільки немає ДНК-матеріалу для порівняння від ймовірних родичів жертв.

Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов, повідомляє Укрінформ.

Стало відомо, скільки жителів Харківщини загинули під час окупаціїУ Харківській області ексгумували тіла понад 700 загиблих під час російської окупації. Однак ідентифікувати вдалося не всіх.

«На жаль, 40 осіб ідентифікувати не вдалося, про них ми не знаємо..У нас немає паспортних даних, які б давали розуміння, хто це може бути. Ми маємо ексгумовані тіла у поганому стані», – зазначив він.

Болвінов додав, що в записах, які вела ритуальна служба, було багато дописів: «невідомий чоловік», «невідома жінка».

«Одна справа, коли людина заявляє, що її родич - імовірно загиблий із поховання, називає нам прізвище, по батькові. Це ми називаємо, умовно, попередньою ідентифікацією», – пояснив він.

Болвінов припустив, що ці 40 неідентифікованих – люди, які не мали родичів, або це цілі сім'ї.

Нагадаємо, у звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил у лісі. У вересні 2022 року там відбувалася ексгумація тіл. Пізніше в Ізюмі знайшли ще два масові поховання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: