Еквадор може передати США зброю для України

Читать на русском
Еквадор розглядає можливість передати США старе радянське озброєння, яке потім можуть віддати Україні.
Фото: Getty Images

Влада Еквадору не виключає передачі США застарілих зразків радянського озброєння в обмін на нову американську зброю. Своєю чергою Вашингтон потім зможе передати цю зброю Києву.

Про це заявив заступник держсекретаря Кевін Салліван, який побував у столиці Еквадору Кіто, повідомляє AFP.

«Наразі уряд Еквадору розглядає це питання. Ця угода має на меті передачу техніку українському уряду, який бореться із російським вторгненням на свою територію», – сказав він.

Раніше, у січні, президент Еквадору Даніель Нобоа заявив про готовність до обміну застарілої військової техніки на нову зброю США вартістю близько 200 млн доларів. Йшлося про 6 радянських військових вертольотів, а також ракетні установки і системи ППО, які виготовили у 1990-ті роки.

У той же час Нобоа підкреслив, що його країна не хоче розривати відносини з росією наголосив, що вся техніка, про яку йдеться, перебуває «у стані металобрухту».

У США, як пише Reuters, заявили, що зброя, яку вони отримають від Еквадору, буде відправлена в Україну, щоб «допомогти зміцнити її сили на полі бою проти росії».

Раніше стало відомо, що Україна отримає від Аргентини два вертольоти виробництва росії.

Також повідомлялося, що наприкінці січня Німеччина оголосила про виділення Україні шести багатоцільових військових гелікоптерів Sea King.

Крім того, наприкінці січня держсекретар США Ентоні Блінкен звернувся до прем'єр-міністра Греції Кіріакіса Міцотакіса з пропозицією передати або продати Україні зброю в обмін на допомогу Вашингтона на суму 200 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: