В Еквадорі озброєні бандити захопили телеканал та взяли заручників, у країні почалися заворушення

Читать на русском
Влада Еквадору оголосила про внутрішній збройний конфлікт після того, як злочинці захопили телетрансляцію. Країну сколихнув ряд вибухів, викрадення людей та заворушення у в'язницях.
фото: Reuters

На тлі масових заворушень в Еквадорі озброєні люди у масках увірвалися до студії телеканалу TC Televisión та захопили у заручники телеведучих, які вели прямий ефір.

Про це повідомляють Reuters та CNN, які публікують відео нападу бандитів.

Як зазначається, чоловіки в капюшонах та зі зброєю у руках змусили персонал лягти на підлогу студії. На задньому плані було чути постріли та крики. Відео інциденту стало доступним у соціальних мережах, оскільки після захоплення студії телеканал транслював те, що відбувається, ще близько 15 хвилин.

Водночас, на вулицях Еквадору почалися сутички, а президент оголосив «внутрішній збройний конфлікт» у країні.

Національна поліція Еквадору заявила, що спецпідрозділи відреагували на напад на телеканал. Згодом там повідомили, що правоохоронцям вдалось проникнути в студію та затримати кількох нападників. Поліція підтвердила 13 арештів.

Заручників із телестудії звільнили. Даних про постраждалих під час операції поки що немає.

При цьому, країну сколихнув ряд вибухів, викрадення людей та заворушення у в'язницях, які сталися в понеділок через кілька годин після того, як президент Даніель Нобоа оголосив надзвичайний стан через втечу із в'язниці в Гуаякілі відомого ватажка злочинного угруповання Адольфо Масіаса Вільямара на прізвисько Фіто. Це угрупування, зокрема, підозрюють у вбивстві кандидата в президенти країни.

Як повідомляли місцеві ЗМІ, озброєні банди проникли в університет Гуаякіля в Еквадорі, намагаючись захопити студентів і викладачів. Деякі медіа писали, що 50 студентів було вбито. Проте, як пише Reuters, університет Гуаякіля заявив, що повідомлення про проникнення злочинців у його приміщення були неправдивими, незважаючи на заяви та відео в соціальних мережах.

На вулицях Еквадору почалися сутички силовиків із бандитами та стрілянина. Місцеві жителі повідомили в соцмережах про підриви службових автомобілів і спроби терористів захопити заручників.

Наразі відомо, що бандити захоплюють поліцейські дільниці, школи, університети та навіть метро. Людей масово намагаються брати у заручники та викрадати. Члени банд публікують нові відео зі стратами співробітників в'язниць та поліцейських.

Повідомляється, що під час одного з викрадень, коли було захоплено трьох агентів, в автомобілі з поліцейськими спрацював вибуховий пристрій.

В Есмеральдасі, на північному заході країни, було підпалено два автомобілі, один з яких спричинив пожежу на заправній станції.

У столиці Кіто поліція виявила згорілий автомобіль зі слідами газових балонів всередині. Жителі повідомили в соцмережах, що чули гучний вибух у цьому районі. Поліція також отримала повідомлення про вибух на пішохідному мосту за межами Кіто.

Armed men invade live TV broadcast in EcuadorThe Telegraph

Нагадаємо, увечері 9 серпня кандидат у президенти Еквадору Фернандо Вільявісенсіо був убитий трьома пострілами в голову під час передвиборчого мітингу. Це сталося за два тижні до першого туру президентських виборів після того, як він пообіцяв жорстко боротися з мафією, що займається контрабандою кокаїну.

Згодом у в’язниці Еквадору вбито шістьох чоловіків, підозрюваних у причетності до вбивства кандидата в президенти Фернандо Вільявісенсіо.

Також нещодавно у сербському Белграді тривали нові багатотисячні акції протесту з вимогою скасувати результати парламентських виборів, на яких перемогла провладна Сербська прогресивна партія. Поліція розігнала мітинг поблизу міської адміністрації, що спричинило масові заворушення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: