Одна з країн Європи вперше передасть Україні військові гелікоптери

Читать на русском
Україна отримає шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41 разом із комплектом запасних частин. Німецька сторона також забезпечить навчання українських військових.
фото: Seaforces.org

Німеччина у вівторок, 23 січня, оголосила про виділення Україні шести багатоцільових військових вертольотів Sea King.

Про це міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус написав у соцмережі Х.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Зазначається, що Пісторіус вчора взяв участь у віртуальному засіданні «Рамштайн-18».

Згідно зі словами голови Міноборони ФРН, Україна отримає шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41 разом із комплектом запасних частин. Німецька сторона також забезпечить навчання українських військових.

«Sea King – це перевірений і надійний вертоліт, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це перша німецька поставка такого типу», – підкреслив Пісторіус.

Ця допомога надається на додаток до основних напрямів, а саме посилення протиповітряної оборони України.

У Міноборони Німеччини додали, що з початку повномасштабного вторгнення рф загальний обсяг німецької військової допомоги Києву сягнув близько шести мільярдів євро.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін під час засідання у форматі «Рамштайн» звернувся до західних партнерів із закликом надати Україні додаткові наземні системи протиповітряної оборони.

Попереднє засідання у форматі «Рамштайн» відбулося 22 листопада. У ньому вперше взяв участь головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: