Вбивство кандидата у президенти Еквадору: у в’язниці загинули шість звинувачених

Читать на русском
У в’язниці вбили шістьох чоловіків, підозрюваних у причетності до вбивства кандидата в президенти Еквадору Фернандо Вільявісенсіо.
Фернандо ВільявісенсіоФото: Reuters

У в’язниці Еквадору вбито шістьох чоловіків, підозрюваних у причетності до вбивства кандидата в президенти Фернандо Вільявісенсіо.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією генеральної прокуратури, вбивства сталися в п'ятницю, 6 жовтня, у в'язниці Літораль в Гуаякілі, найбільшому місті Еквадору. Уряд країни негайно засудив цей інцидент.

У заяві пенітенціарного відомства йдеться, що шестеро загиблих були громадянами Колумбії.

Колишній президент Гільєрмо Лассо запевнив, що не буде «ні співучасті, ні приховування» у з'ясуванні того, хто вбив підозрюваних у справі Вільявісенсіо. Крім того, через інцидент у в'язниці він скликав надзвичайну нараду з безпеки та скасувати офіційний візит до США.

Зазначається, що підозрювані загинули за тиждень до вирішального другого туру голосування за президента країни, який був запланований на 15 жовтня.

Нагадаємо, увечері 9 серпня кандидат у президенти Еквадору Фернандо Вільявісенсіо був убитий трьома пострілами в голову під час передвиборчого мітингу. Це сталося за два тижні до першого туру президентських виборів після того, як він пообіцяв жорстко боротися з мафією, що займається контрабандою кокаїну.

Також повідомлялося, що у Білорусі помер другий за рік соратник Лукашенка.

У серпні 2021 року був знайдений застреленим у себе вдома мер Кривого Рогу Костянтин Павлов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: