У столиці з'явився проспект Повітряних сил України

Читать на русском
У Києві ухвалили рішення про перейменування Повітрофлотського проспекту в проспект Повітряних сил України.
t.me/vitaliy_klitschko

Київрада в рамках дерусифікації ухвалила рішення про перейменування проспекту Повітрофлотського. Тепер він називатиметься проспект Повітряних сил України.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у четвер, 8 лютого.

Як у рамках декомунізації перейменовували українські містаКомісія зі стандартів державної мови рекомендувала змінити назви понад 1400 сіл та міст, зокрема Запоріжжя. Пропонуємо згадати, як в Україні перейменовували міста.

За його словами, сьогодні на засіданні Київради в рамках дерусифікації ухвалили низку перейменувань столичних вулиць та проспектів. Частина з них тепер називатиметься іменами полеглих на війні героїв і буде пов'язана з нашими Збройними силами.

«Зокрема, йдеться про перейменування Повітрофлотського проспекту в проспект Повітряних сил України. За таку назву виступають кияни, виступає керівництво Генштабу та ГУР, наші військові. Маємо звернення від них. І це питання ми вже обговорюємо давно», – наголосив Кличко.

Він додав, що рішення було схвалено. І відсьогодні у Києві є проспект Повітряних сил України.

Нагадаємо, Київська міськрада на засіданні 18 січня одну з вулиць перейменувала на честь колишнього міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув в авіакатастрофі у Броварах.

Влітку у Києві з'явилися вулиці Героїв Зміїного, Тараса Коваля, Олександра Лазаревського та Рональда Рейгана.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: