Угорські фермери також анонсували блокаду на кордоні з Україною

Читать на русском
Фермери хочуть заблокувати пункт пропуску Захонь-Чоп на кордоні з Україною. Це протест, якщо Єврокомісія все ж таки вирішить продовжити безмитний імпорт з України.
фото Balázs Attila / MT

Угорські фермери з 9 лютого планують розпочати протести та заблокувати пункт пропуску «Захонь-Чоп» на кордоні з Україною. Це буде їхньою відповіддю на пропозицію продовжити безмитний імпорт українських товарів до ЄС.

Про це заявив голова Асоціації угорських фермерських груп та організацій Іштван Якаб, повідомляє портал Telex.

Єврокомісія запропонувала продовжити на рік «експортний безвіз» для УкраїниЄвропейська комісія пропонує продовжити термін дії призупинення експортного мита для українських товарів.

За словами Якаба, угорським фермерам доведеться конкурувати з продуктами, «виробництво яких не повинно відповідати жодним вимогам ЄС», якщо Єврокомісія вирішить продовжити безмитний імпорт із України. Тому вони висловлюватимуть свій протест.

«Угорські фермери підтримують угорський уряд, який також захищає наші інтереси перед Брюсселем (імпорт українського зерна – ред.)», – йдеться у заяві Асоціації угорських фермерських груп та організацій.

Зазначимо, міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь нещодавно заявляв про те, що Угорщина збереже національну заборону імпорту продукції з України, доки не буде знайдено рішення на рівні Євросоюзу.

Нагадаємо, у лютому також хочуть розпочати нову блокаду й польські фермери. Вони оголосили загальнонаціональний страйк із блокадою доріг та прикордонних пунктів пропуску. За їхніми словами, з 10 ранку 9 лютого фермери збираються заблокувати всі КПП на кордоні з Україною. Як довго триватиме блокада – невідомо.

У ДПСУ поки що не отримували офіційного підтвердження від польської сторони.

При цьому у січні Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з перевізниками, які блокували КПП на кордоні з Україною – протест домовилися призупинити до 1 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: