ДПСУ поки не отримувала підтвердження від Польщі про можливу нову блокаду кордону

Читать на русском
Українських прикордонників не попереджали їхні польські колеги про те, що з 9 лютого знову розпочнеться блокада вантажівок на кордоні.
фото ДПСУ

Державна прикордонна служба України поки що не отримувала від Польщі офіційного підтвердження інформації про повторне блокування кордону польськими фермерами.

Про це заявив представник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону у п'ятницю, 2 лютого.

Єврокомісія запропонувала продовжити на рік «експортний безвіз» для УкраїниЄвропейська комісія пропонує продовжити термін дії призупинення експортного мита для українських товарів.

«У відкритих джерелах ми також бачили цю інформацію, але від колег – польських прикордонників – ми поки що не отримували якогось офіційного підтвердження того, що таке може статися (блокування кордону – ред.)», – сказав Демченко.

При цьому він додав, що «через ті дії, які і до цього відбувалися на території Польщі, не можна виключати того, що буде продовжено дії щодо блокування під'їзних шляхів до кордону, через що ускладнюватиметься рух вантажних транспортних засобів».

Нагадаємо, польські ЗМІ повідомили про те, що місцеві фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокадою доріг та прикордонних пунктів пропуску. За їхніми словами, з 10 ранку 9 лютого фермери збираються заблокувати всі КПП на кордоні з Україною. Як довго триватиме блокада – невідомо.

При цьому у січні Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з перевізниками, які блокували пункти пропуску на кордоні з Україною – протест домовилися призупинити до 1 березня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: