Гуменюк пояснила, що означає піднятий прапор України у Кринках на Херсонщині

Читать на русском
Встановлення прапора в Кринках дало відповідь на фейки російської пропаганди і показало, що бійців ЗСУ звідти не вибити.
pixabay

Встановлення українського прапора у селі Кринки на лівому березі Херсонської області це і відповідь на російські фейки про захоплення села, і символ стійкості ЗСУ та знак цивільним, що їх ніхто не покинув.

Про це заявила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу «Еспресо» 7 лютого.

Гуменюк назвала чисельність угруповання ворога на лівобережжі ДніпраНа лівобережжі Дніпра, у Херсонській та Запорізькій областях разом, перебувають десятки тисяч росіян.

«Установка українського прапора в Кринках - це жест у відповідь на виклики, які створює в інформаційному суспільстві ворожа пропаганда», – сказала Гуменюк.

За її словами, росіяни намагаються переконати населення в окупації, що їх покинули, а українських захисників вибито з позицій. Але тепер на лівому березі Херсонської області є український прапор, тож і бійці Сил оборони.

Гуменюк наголосила, що українські воїни продовжують утримувати плацдарм на лівому березі Дніпра та працюють над його розширенням.

«Встановлення прапора у Кринках було потрібне нашим бійцям, щоб усвідомити, що нас звідти не вибити. А також мирному населенню лівого берега, щоб вони відчували, що Україна поряд», – пояснила речник Сил оборони півдня.

Вона додала, що всі штурми росіян за минулу добу успіху не мали.

Нагадаємо, з січня війська рф зосередилися на Кринках Херсонської області, хочуть вибити звідти ЗСУ. 6 лютого стало відомо, що наші захисники підняли у Кринках український прапор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: