Федоров пояснив, чому у роботі застосунку «Дія» стався збій

Читать на русском
Через рекордну кількість користувачів і перевантаженість системи під час голосування в рамках нацвідбору на Євробачення-2024 у роботі додатку Дія стався збій.
Колаж: informator.ua

У суботу, 3 лютого, у роботі додатку «Дія» стався збій через рекордну кількість користувачів, які намагалися віддати голос за обраного виконавця під час національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення-2024».

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

«Сьогодні була рекордна кількість користувачів у Дії за всю історію проєкту. Замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування торік, – 15 000 запитів», – пояснив він.

Повідомляється, що порівняно з минулим роком потужності було збільшено в 5 разів, але і запитів надійшло у 20 разів більше, через що виникла величезна черга.

«Перепрошую за цю ситуацію. Ми зробимо детальний розбір, аналіз та впровадимо організаційні зміни, щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку», – додав Федоров.

Також він зазначив, що ситуація вже стабілізується.

«За декілька годин усе запрацює на повну, та всі охочі зараз, уночі й завтра протягом дня зможуть проголосувати», – написав міністр.

Нагадаємо, у суботу ввечері, 3 лютого, користувачі почали повідомляти про труднощі з доступом до сервісів у «Дії».

Раніше Укрпошта та Укртрансбезпеки заявили про збої в роботі. У той же день на один із дата-центрів «Нафтогазу» було здійснено хакерську атаку.

Також ворожі хакери атакували інформаційні ресурси Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими після аварії російського ІЛ-76.

У січні кілька разів у Monobank відбувалися масштабні збої. Це було теж пов'іязано із хакерськими атаками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: