Україна може частково перенести виробництво безпілотників до Литви

Читать на русском
Україна зацікавлена у можливому перенесенні частини виробництва дронів до Литви. Водночас країна поділиться з литовцями досвідом війни.
Фото: Reuters

В рамках міжнародного співробітництва Україна може розпочати виробництво дронів на території Литви.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, передає JP.lt.

Лише військові цілі: які об'єкти російського ОПК атакували дрониЯкі підприємства російського оборонно-промислового комплексу атакували дрони під час війни – на інфографіці.

За його словами, така можливість розглядається як взаємовигідна співпраця та підготовка західних сусідів до можливих військових загроз.

«Можна говорити і про спільне виробництво (безпілотників – ред.). Схоже, українці зацікавлені у можливому перенесенні частини виробництва до Литви. З нашою допомогою ну і, можливо, частково для себе, якби ми змогли забезпечити їх необхідними дронами», – заявив Ландсбергіс.

Він зазначив, що і Литві варто повчитися в українців, які майже два роки воюють проти російської агресії, і цей досвід є актуальним для литовців.

«Вчитися (в українців – ред.) треба зараз. Тим більше, що вони готові відкривати друзям свої книги про війну. Така можливість надзвичайна. За ті уроки, які ми можемо винести, було сплачено найвищу ціну», – підсумував глава МЗС Литви.

Нагадаємо, минулого тижня Україна та Латвія створили Коаліцію дронів та РЕБ, до якої приєднуватимуться країни-союзники. Швеція та Велика Британія поповнили кількість країн-учасниць Коаліції.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна у 2024 році зробить мільйон дронів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: