САП у травні скерує до суду справу лісника Януковича

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про пришвидшення процедури закінчення досудового розслідування.
фото: openforest.org.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 1 травня скерує до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Державного агентства лісового господарства Віктора Сівця та його дружини Марини Журавльової про одержання ними понад 141 млн грн неправомірної вигоди та легалізації цих коштів.

Саме до такої дати сторону захисту обмежили в строках на ознайомленням з розслідуванням рішенням Вищого антикорупційного суду від 2 лютого, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання – задовольнити частково. Встановити стороні захисту у кримінальному провадженні, а саме захисникам підозрюваних (Сівця та Журавльової – ред.) , а також іншим захисникам у випадку надання ними стороні обвинувачення документів, передбачених ч. 1 ст. 50 КПК України, строк до 1 травня 2024 року включно для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, після спливу якого сторона захисту вважатиметься такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 19 червня 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування справи Сівця та його дружини.

Нагадаємо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму $3,7 млн та 10,8 млн євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами. Зазначимо, що ВАКС засудив до 10 років колонії фігуранта цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: