НАБУ завершило розслідувати справу лісника часів Януковича

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили заочне розслідування стосовно колишнього головного лісника часів Віктора Януковича.
Віктор Сівець

НАБУ і САП завершили розслідувати справу за підозрою колишнього голови Державного агентства лісового господарства Віктора Сівця та його дружини Марини Журавльової у вимаганні та одержанні понад 141 млн грн неправомірної вигоди, а також легалізації коштів.

Про це повідомляє прес-служб Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«19 червня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України, якого підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 3,7 млн доларів США та 10,8 млн євро, що за курсом НБУ на момент скоєння злочину становить 141,3 млн грн. На сьогодні детективам НАБУ надано доручення відкрити матеріали справи стороні захисту на ознайомлення», – інформує відомство.

У САП додали, що стосовно Сівця і Журавльової проводилося заочне розслідування, а самі вони переховуються на території російської федерації.

Раніше апеляція ВАКС дозволила заочне розслідування стосовно Сівця.

Нагадаємо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму $3,7 млн та 10,8 млн євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами. Зазначимо, що ВАКС засудив до 10 років колонії фігуранта цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: