САП скерувала до суду справу про спробу підкупу прокурора Офісу генпрокурора

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувачення стосовно адвоката, який підбурював особу до хабарництва.
фото: prikhodko.com.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно адвоката Олексія Панасенка про підбурення ним особи до надання 5000 доларів неправомірної вигоди прокурору Офісу генерального прокурора.

Про це повідомляє прес-служба САП.

В органі не називають прізвище адвоката, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Олексія Панасенка.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно адвоката, якого у серпні 2023 року викрили на підбурюванні до обіцянки надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, а саме прокурору Офісу генерального прокурора, за вчинення ним дій у кримінальному провадженні в інтересах громадянки», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, за версією слідства, адвокат підбурив громадянку до надання неправомірної вигоди у розмірі 5000 доларів прокурору Офісу генпрокурора за вчинення ним дій у кримінальному провадженні, серед яких звернення до суду з клопотанням про звільнення громадянки від відповідальності за кримінальне правопорушення.

Аби приховати злочин адвокат наполягав на укладенні договору між ним та цією громадянкою, за умовами якого ці $5000 мали стати оплатою його адвокатських послуг. У САП зауважили, що злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від волі адвоката. У серпні 2023 року йому обрали запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: