Суд призначив експертизу здоров'я обвинуваченого менеджера Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання захисника обвинуваченого посадовця ПХЗ про призначення комісійної судово-медичної експертизи.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд на вимогу сторони захисту призначив експертизу стану здоров'я комерційного директора державного підприємства «Павлоградський хімічний завод» Валерія Кирилова. Його САП обвинувачує разом із генеральним директором ПХЗ Леонідом Шиманом у зловживаннях на 43,3 млн грн.

Таке рішення 26 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисника про призначення комісійної судово-медичної експертизи у кримінальному провадженні задовольнити частково. Призначити комісійну судово-медичну експертизу. На вирішення експертів поставити такі питання: чи хворіє Кирилов на тяжку тривалу хворобу, яка виключає його участь у судовому провадженні; чи дозволяє стан здоров'я (Кирилова – ред.) брати участь у кримінальному провадженні шляхом прибуття до зали судових засідань ВАКС, Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області або в режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів з будь-якого місця його знаходження», – йдеться в рішенні.

Проведення експертизи доручили експертам відділу комісійних судово-медичних експертиз Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Нагадаємо, в лютому 2023 року САП скерувала до суду справу гендиректора ПХЗ Леоніда Шимана. Крім нього, запідозрили комерційного директор ПХЗ Валерія Кирилова та керівника «Укрспецхіму» Євгена Фоміна. Згідно з даними НАБУ, службовці Павлоградського хімзаводу відмовляли покупцям в укладанні прямих договорів поставки продукції.

На думку слідства, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірничозбагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірничозбагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірничозбагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу. Через цю схему підприємство нібито працює собі в збиток.

Нещодавно Шиману повідомили про нову підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: