Укрпошта та Укртрансбезпеки заявили про збої в роботі

Читать на русском
Українські компанії Укрпошта та Укртрансбезпеки також потрапили під вплив ворожої кібератаки.
facebook.com/ukrposhta

Слідом за хакерською атакою на дата-центр «Нафтогазу» про збої в роботі повідомили ще дві українські компанії – Укрпошта та Укртрансбезпеки. Ймовірно, причиною також є атака хакерів.

Свої заяви компанії оприлюднили у соцмережах.

«У наших ІТ-системах відбувся значний технічний збій. Наші фахівці активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час», – сказано у повідомленні Укрпошти.

В Укрпошті додали, що у відділеннях зараз є можливість видавати посилки та приймати платежі. Надання інших послуг відновиться пізніше.

Про збої в роботі вранці 25 січня повідомила і компанія Укртрансбезпеки. Вона звернулася до міжнародних автомобільних перевізників та водіїв.

«Через технічний збій роботи дата центру тимчасово відсутній доступ до Системи «ШЛЯХ» та офіційного сайту Укртрансбезпеки. Технічний відділ вже вирішує проблему. Система відновить роботу в найближчий час. Вибачте за незручності», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 25 січня на один із дата-центрів, які використовують компанії групи «Нафтогаз», було здійснено хакерську атаку. Не працюють сайти компанії та кол-центр.

19 та 21 січня український онлайн-банк Monobank повідомляв про збій у роботі через кібератаку.

А 12 грудня 2023 року відбулася потужна кібератака на мобільний оператор «Київстар», внаслідок чого не працював зв'язок, домашній і мобільний інтернет. Компанія отримала приблизно 3,6 млрд гривень збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: