Дуда засумнівався у можливості деокупації Криму, посол України відреагував на його слова

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда висловив сумніви, що Україна зможе деокупувати Крим. На ці слова відреагував посол України.
Фото bbc.com

Президент Польщі Анджей Дуда висловив сумніви, що Україна зможе деокупувати Крим. На це український посол заявив, що повернення півострова є спільним завданням і обов’язком разом з вільним світом.

Відповідну заяву Дуда зробив в інтерв’ю Kanal Zero.

Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що не впевнений у можливості деокупації Криму, при цьому він вірить у повернення Україні Донецька та Луганська. Він зазначив, що півострів «є особливим місцем», у тому числі й з історичних причин.

«Бо насправді, якщо ми подивимося історично, він знаходився в руках Росії більшу частину часу», – додав польський президент.

На такі слова відреагував посол України в Польщі Василь Зварич. Він написав, що Крим залишиться українським, а його повернення є спільним завданням і обов’язком разом з вільним світом.

«Міжнародне право – це основа. Тимчасова окупація Росією Криму є воєнним злочином, за який вона буде покарана. Деокупація Криму є нашим спільним завданням і обов’язком разом з вільним світом. Без сумніву, ми це зробимо. Віримо у це і працюємо разом», – йдеться у дописі.

Згодом польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський підкреслив, що Польща визнає незалежність України в її міжнародно встановлених кордонах.

«Польща визнає незалежність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які були неодноразово підтверджені російською федерацією: починаючи з Договору від 19 листопада 1990 року, Будапештського меморандуму від 5 грудня 1994 року та Договору про кордон від 28 січня 2003 року», – написав він.

Нагадаємо, нещодавно президент Польщі Анджей Дуда в Давосі заявив, що володимир путін вирішив «підпалити світ».

Раніше він також повідомляв, що вважає перемогу над росією у війні проти України єдиною гарантією миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: