Протягом доби відбулось 45 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
Ворог завдав 54 авіаційних удари та здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

У суботу, 3 лютого на Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 23 ворожих атаки, загалом на фронті відбулося 45 бойових зіткнень. При цьому, впродовж дня авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу противника.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначається, що протягом доби відбулось 45 бойових зіткнень. Ворог завдав 54 авіаційних удари та здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках країна-агресора й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України. Із авіації війська рф ударили в районах Бударків, Колодязного та Григорівки Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили дві ворожі атаки в районах Синьківки й Іванівки Харківської області. Росіяни безуспішно намагалися прорвати там оборону.

На Лиманському напрямку захисники України відбили п'ять ворожих атак у районах Серебрянського лісництва Луганської області, Тернів та Ямполівки Донецької області. Росіяни намагалися прорвати там оборону за підтримки авіації.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили три ворожі атаки в районі Богданівки та Кліщіївки Донецької області. Війська РФ безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 20 ворожих атак у районі Авдіївки та ще три – у районі Первомайського Донецької області. За підтримки авіації російська армія намагалася прорвати там оборону.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації шість разів безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення.

На Шахтарському напрямку українські оборонці відбили дві ворожі атаки в районі, що південніше від Золотої Ниви Донецької області.

ЗСУ знищили колону ворожої бронетехніки, яка прямувала на штурм – відеоБійці з 72-ї окремої механізованої бригади показали, як знищили колону ворожої бронетехніки, що прямувала штурмувати позиції ЗСУ біля Новомихайлівки.

На Запорізькому напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість били з артилерії й мінометів по населених пунктах. Під ворожим вогнем перебували понад 20 міст і сіл, зокрема Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я, Роботине і П'ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку війська окупантів не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби загарбники чотири рази намагалися штурмувати українські позиції, але безуспішно.

Нагадаємо, що втрати російської армії з початку вторгнення сягнули майже 388 тисяч військових. За добу бійці ЗСУ знищили 880 окупантів, 10 танків та 15 дронів.

Також у Повітряних силах розповіли про втрати окупантів внаслідок удару по «Бельбеку». А в Раді запропонували розкрити дані про втрати України на війні з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: